Välkommen till Allsvenska Museet

Det här museet är en kärleksfull hyllning till vår högsta liga och vår rika fobollshistoria. Allsvenska museet är ett digitalt fotbollsmuseum där alla som älskar svensk fotboll kan bli donatorer.

Museet har redan nu en fin samling av fotbollsmemorabilia som donerats av de allsvenska klubbarna, men nu vill vi att du som älskar fotboll donerar bilder av dina allsvenska fotbollsföremål.

Låt oss tillsammans skapa ett museum som återspeglar Allsvenskans historia och den kärlek vi känner till fotbollen.


Logga inRegistrera digKurator

Här presenteras de kuratorer som fått nöjet och äran att utarbeta ett utställningskoncept för Allsvenska Museet. Först att ställa ut är Adam Tensta med ”Gemenskap i utanförskapet – en fotbollsvandring från Spånga IP till RHM rec”. Framöver kommer du även att kunna hitta arkiverade utställningar här.

Adam Tensta

sef_avatar_88_600x600Adam är född 1 augusti 1983 i Tensta. Han slog igenom stort med ”My Cool” 2007 och belönades med en Grammis samma år. Adam har ett stort fotbollsintresse och som liten spelade han tillsammans med storheter som Imad Zatara, George Özkan och Henok Goitom. Hans utställning är en personlig reflektion kring fotboll ur ett mångfaldsperspektiv.
Du går hans utställning här.

×

Anmäl bidrag

Stäng