Välkommen till Allsvenska Museet

Det här museet är en kärleksfull hyllning till vår högsta liga och vår rika fobollshistoria. Allsvenska museet är ett digitalt fotbollsmuseum där alla som älskar svensk fotboll kan bli donatorer.

Museet har redan nu en fin samling av fotbollsmemorabilia som donerats av de allsvenska klubbarna, men nu vill vi att du som älskar fotboll donerar bilder av dina allsvenska fotbollsföremål.

Låt oss tillsammans skapa ett museum som återspeglar Allsvenskans historia och den kärlek vi känner till fotbollen.


Logga inRegistrera digKlubbarna

Fotbollsallsvenskan ersatte svenska mästerskapet i fotboll, en utslagsturnering som började spelas 1896. Den första allsvenska omgången spelades den 3 augusti 1924 och säsongen sträckte sig från höst till vår med ett längre vinteruppehåll. Säsongens publikrekord sattes när Hammarby IF tog emot IFK Norrköping och hela 12 000 personer satt på läktaren. IFK Göteborgs Filip ”Svarte-Filip” Johansson vann skytteligan med 39 mål på 21 matcher och GAIS tog hem SM-titeln.

Totalt har 61 klubbar spelat i vår högsta serie. I årets upplaga av Allsvenskan ser vi fyra lag som också var med 1924: AIK, IFK Göteborg, Helsingborgs IF och IFK Norrköping.

Är ni en klubb som har spelat i Allsvenskan och vill få klubbstatus som donator, mejla till info@svenskelitfotboll.se så återkommer vi med ett särskilt konto till er.

sef_clubs_optimized
×

Anmäl bidrag

Stäng